Yrittäjyys

Kilpailukieltosopimusten lakimuutos vuonna 2022

"Jaaha, muistapas sitten lätkäistä sille harjoittelijalle se kilpailukieltosopimus, koska me voidaan" - tyyppinen ajatusmaailma jää (onneksi!) historiaan vuonna 2023. Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esittämät lakimuutokset koskien kilpailukieltosopimusta 1.1.2022 alkaen. Siirtymäaika on vuosi, joten vuonna 2022 korvausvelvollisuutta ei ole takautuvasti, kuin vain tiettyihin kilpailukieltoihin. 

Toiminimestä osakeyhtiöksi - Milloin se kannattaa?

"Nyt pistetään homma isolleen", sanoi Antti, kun muutospaperit PRH:lle vei. Antti, kuvitteellinen esimerkkiyrittäjä, muuttaa toiminimen osakeyhtiöksi. Tässä blogissa käydään läpi itse prosessi, mutta myös hyödyt, miksi toiminimi kannattaa muuttaa osakeyhtiöksi ja ennen kaikkea, milloin. Toiminimellä toimimisessa on omat hyvät puolensa, eikä läheskään aina ole tarvetta muuttaa toiminimeä osakeyhtiöksi.

Vuoden 2022 muistilista, osa 1: Mitä muuttuu?

Vuosi 2021 lähenee jälleen loppuaan ja näin vuoden loppupuolella alkaa tihkumaan tietoa seuraavan vuoden käytännöistä, luvuista ja päivämääristä.


Työttömyysvakuutusmaksuvelvollisuuden alaikäraja nousee

Työttömyysvakuutusmaksuvelvollisuuden alaikäraja nousee lakimuutoksen johdosta 18 vuoteen 1.8.2022 alkaen. Uudistuksen myötä maksuvelvollisuus alkaa työntekijän 18-vuotissyntymäpäivää seuraavan kalenterikuukauden alusta. Tällä hetkellä työttömyysvakuutusmaksuvelvollisuuden alaikäraja on 17 vuotta.

Tagit

Työsuhde-edut ja tuottavuus - Miksi työsuhde-etuja kannattaa tarjota?

Tyytyväinen työntekijä on tuottava työntekijä. Tapoja lisätä työssä viihtymistä ja tuottavuutta on useita, eivätkä ne syö kassaa tyhjäksi. Päinvastoin, ne kannattaa nähdä investointina, joka maksaa itsensä moninkertaisena takaisin. Tässä kirjoituksessa käyn läpi, mitä vaihtoehtoja työnantajalla on työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen lisäämiseksi.

Työsuhde-etu ei aina tarkoita rahassa mitattavaa etuutta, vaan se voi olla myös ns. aineetonta etua. Työsuhde-eduista hyötyy totta kai myös työnantaja itsekin.

Verosuunnittelu - Uhka vai mahdollisuus?

Jokainen meistä verosuunnittelee, osa tiedostamatta, osa tiedostaen. Eikä siinä mitään, verosuunnittelu on sallittua ja jopa suotavaa. Mikä ei ole sallittua, on verosuunnittelun lähisukulainen, ilkeä sisarpuoli nimeltä veronkierto. Näillä kahdella on ero. Siinä missä toinen tähtää mahdollisimman edulliseen verotukseen sallituin keinoin, toinen on tulojen peittelyä keinoilla millä hyvänsä.

Verosuunnittelun idea on tutkia ja miettiä erilaisten vaihtoehtojen veroseuraamuksia, mutta kuitenkin täysin lain sallimissa rajoissa. 

Yhtiömuodon valinta - Mikä yhtiömuoto bisnekselleni?

Ikuisuuskysymyksiä. Juusto vai kinkku ensin leivän päälle, osakeyhtiö vai toiminimi? Moni alkava yrittäjä pohtii ainakin jälkimmäistä. Keskustelu oikeasta yhtiömuodosta tuntuu välillä kipuavan "juusto vai kinkku ensin" - keskustelun mittoihin ja intensiteettiin.

Mitä yritys voi vähentää kirjanpidossa?

Firman piikkiin on kiva ostella kaikkea, kunnes verokarhu pääsee hajulle. Paljon on asioita, joita firman piikkiin voikin ostella, mutta paljon on myös asioita, mitä ei voi ostaa tai vähentää. Tässä blogissa käyn läpi yleisimpiä asioita, joita yritys voi vähentää omassa kirjanpidossaan ja miten. Huomaa, että toiminimiyrittäjä on henkilö- ja osakeyhtiöitä huonommassa tai erilaisessa asemassa osan vähennysten kanssa ja siksi osassa vähennyksiä voi olla poikkeuksa. Keskustele aina oman kirjanpitäjäsi kanssa!

Perintälaki pähkinänkuoressa

Jos luotto- ja muistutuspolitiikkasi on luokkaa "kaveri kyllä lupasi maksaa juhannuksena, ei vain puhunut minä vuonna", minulla on sinulle asiaa. Menetät rahaa ja hankaloitat omaa bisnestäsi. Sinun rahat ovat sinun rahoja ja niiden perään on enemmänkin kuin ok huudella. Kirjoittelen tähän blogiin asiaa perinnästä ja mitä voit itse tehdä, mikä kannattaa ulkoistaa ja miten vähennät omia luottotappioitasi.

Työaikalaki 2020 - Mitä se käytännössä tarkoittaa?

Uusi työaikalaki otettiin käyttöön 1.1.2020. Siirtymäaika päättyy 31.12.2020. Mitä muutoksia laki tuo ja miksi varsinkin työnantajan kannattaa siihen perehtyä?

Uusi työaikalaki on mielestäni erittäin tervetullut uudistus ja se on askel kohti modernimpaa, aika- ja paikkariippumatonta työntekoa. Käyn tässä blogissa muutaman oleellisimman muutoksen, mitä uusi työaikalaki tuo tullessaan.

Uuden yrittäjän muistilista

Yrittäminen on aina hyppy tuntemattomaan. Toiset seuraavat unelmiaan ja tekevät harrastuksesta pienen bisneksen. Toisilla on äärimmäisen vahva visio kasvattaa yrityksestään seuraava menestystarina. Yhtä kaikki, me Kuopion Ykköstileillä toivotamme jokaiselle uudelle yrittäjälle valtavasti tsemppiä uudelle uralle. Ja teimme pienen muistilistan, mitä kannattaa ottaa huomioon yritystä perustettaessa.

Tilaa aihepiirin Yrittäjyys RSS-syöte